ACADEMIA  de  studii  economice DIN  bucurești

EXAMENE DE CERTIFICARE


Examenul de obținere a CERTIFICATULUI INTERNAȚIONAL DE COMPETENȚĂ LINGVISTICĂ, eliberat de Institutul de Limba rusă A. S. Pușkin din Moscova, Federația Rusă/Cертификационное тестирование Государственного Института Русского Языка им. А.С. Пушкина в БЭА

Începând cu anul 2016, în urma încheierii Acordului de colaborare cu prestigiosul Institut de Stat de Limba Rusă “A.S.Pușkin” din Moscova, ASE oferă celor interesați, prin Centrul de Limba și Cultura Rusă, posibilitatea unică în România, de a susține examenul de obținere a Certificatului Internațional de Competență Lingvistică, eliberat de această instituție de învățământ în conformitate cu cerințele Pașaportului Lingvistic European. Această informație se regasește și pe site-ul institutului, unde ASE este unul dintre centrele în care Institutul desfășoară testări în străinătate. 

Institutul A.S.Pușkin desfășoară examene de testare în 42 de centre din 19 țări. Certificatele, eliberate de acest Institut, se bucură de cea mai mare autoritate și acoperire din lume pentru limba rusă. 

ASE și Centrul de Limba și Cultură Rusă sunt menționate ca centru de organizare a examenelor de testare …(AICI)


  1. Despre INSTITUTUL “A.S.PUȘKIN” din Moscova/Государственный Институт Русского Языка им. А.С.Пушкина(aflați mai multe aici)
  2. DESPRE EXAMENELE DE TESTARE (mai multe info.)


  • Russian for Everyday Communication  • Russian for Business Communication (examenul se desfășoară în prezența unui reprezentant al Camerei de Comerț din Rusia, întrucât acest Certificat va fi eliberat cu antet dublu – Institutul Pușkin și Camera de Comerț a Federației Ruse.4. CUM SE DESFĂȘOARĂ EXAMENUL?


Vă rugăm consultați site-ul Institutului:


5. MODELE DE TESTE


6. CÂND SE VOR DESFĂȘURA EXAMENELE?


La sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai. Data se va stabili concret după configurarea unui număr de minimum 20 de candidați, câți sunt necesari pentru deplasarea de la Mosocova a comisiei de examinare.


7. CARE SUNT TAXELE PENTRU EXAMEN?


Taxa pentru examen per candidat este:


Limba rusă pentru comunicare uzuală:


nivel începător (А1)
nivel elementar (de bază) (А2)
nivel prag (В1)
nivel avansat (В2)
nivel vorbitor experimentat (С1
)
nivelul vorbitorului nativ (С2)
100 еuro (pentru elevi – 80 еuro);
100 euro (pentru elevi – 80 еuro);
110 euro (pentru elevi – 85 euro);
120 euro (pentru elevi – 90 еuro););
135 euro (pentru elevi – 105 euro);
140 euro (pentru elevi – 115 еuro);


Limba rusă de comunicare în afaceri (Business Russian):


nivel de bază (В1)
nivel mediu (В2)
nivel avansat (С1)
100 euro.
120 euro;
130 euro.