ACADEMIA  de  studii  economice DIN  bucurești

ACTIVITATE

CE ESTE FUNDAȚIA RUSSKIY MIR? 

 

 

Centrul de Limba și Cultura Rusă din Academia de Studii Economice din București este parte a colaborării ASE cu Fundația “Russkiy Mir”, ca expresie a politicii academice multiculturale, promovată de liderul învățământului economic superior din România. El face parte dintr-o rețea de peste 80 de centre de pe toate continentele, deschise cu susținerea acestei fundații în universități de top, biblioteci de prestigiu si diferite instituții cu profil cultural.

CE OFERĂ CENTRUL DE LIMBA ȘI CULTURA RUSĂ DIN ASE?

1. CURSURI DE LIMBA RUSĂ pentru:

a.  studenții din ASE.  Studenții de la orice formă de studii – licență, masterat sau doctorat – pot învăța în ASE limba rusă, ca disciplină facultativă, de la nivelul zero. Pentru un ritm mai alert al însușirii comunicării în mediul de afaceri au la dispoziție anual până la 30 de burse de 3 luni de specializare în domeniul limbii ruse de afaceri la Instituții de prestigiu din Moscova sau Sankt Petersburg.

 b.  publicul larg – cursuri fără taxă, două serii pe an.

2. Organizarea examenului de testare a cunoștințelor de limba rusă în vederea obținerii CERTIFICATULUI INTERNAȚIONAL DE LIMBA RUSĂ, conform Pașaportului Lingvistic European, desfășurat anual la București, în ASE, de către Institutul de Stat de Limba Rusă A.S. Pușkin din Moscova (Federația Rusă) în parteneriat cu Centrul de Limba și Cultura Rusă din ASE.

3.  Intermedierea, pentru studenții ASE, a accesului la stagii, burse și școli de vară în Federația Rusă și alte țări europene, în vederea îmbunătățirii nivelului de cunoaștere a limbii ruse, a elementelor de cultură și civilizație rusă.

4.  Activități de cercetare științifică pe zona spațiului și pieței ruse, a relațiilor comerciale dintre Rusia și UE, Rusia – România, desfășurată cu studenții care invață sau știu deja limba rusă și concretizate în manifestări științifice, sesiuni și simpozioane anuale, în ASE, dar și internaționale, în cadrul relațiilor dintre ASE și Universitatea Economică de Stat din Sankt Petersburg (Federația Rusă)

5.  Participarea cu articole și implicarea în redactarea revistei Romanian-Russian Journal of Scientific Research in Economics, apărută la Editura ASE și realizată în colaborare dintre ASE si Sankt Petersburg State University of Economics.

6.  Participarea la manifestări culturale internaționale, organizate de Fundația “Russkiy Mir” din Moscova (Federația Rusă): Festivalul European al Studenților (Belgrad, Serbia – 2014, Kamcia, Bulgaria – 2015), Festivalul Алые Паруса, Sankt Petersburg – 2015)

7.  Biblioteca Centrului are un fond de 1000 de cărți și materiale multimedia rusești, aflate la raft în Sala de lectură Paul Bran a Bibliotecii centrale a ASE, clădirea Angelescu, etajul 2, deschisă zilnic minimum 10 ore. Titlurile aflate la dispoziția celor interesați pot fi consultate aici

8.  Pagina de Facebook a Centrului este o prezență online dinamică, actualizată zilnic, prin care sunt aduse mai aproape de consumatorii români de social-media aspecte ale vastei culturi ruse, ale realității social-culturale din Rusia, elemente de cultură și civilizație și informații despre activitatea curentă a Centrului.

 

Evenimente și activități în imagini.

 

Deschiderea Centrului de Limba și Cultura Rusă din ASE

Sărbătoarea Cosmosului în ASE

Lipovenii veterani – memoria vie a istoriei

Echipa Centrului la Festivalul internațional studențesc “Russkiy Mir”, Kamchia, Bulgaria, 2015

Echipa Centrului la Concursul de poezie, Kamchia, Bulgaria, 2015